تعاریف مختلفی را می توان برای دکوراسیون داخلی یافت اما در یک تعریف ساده می توان گفت به نحوه چیدمان ابزار و وسایل داخل یک محیط دکوراسیون داخلی می گویند.می دانیم هر محیط قابلیت زشت و یا زیبا شدن را دارد و همه چی بر می گردد به اینکه وسایل و لوازم درون ان فضا را به چه ترتیبی بچینیم و از نظر نور پردازی و رنگ نیز چگونه انرا بیاراییم.ممکن است در رویاهای خویش ایده های جالبی را داشته باشیم اما همه می دانیم از رویا تا عمل فاصله زیادی وجود دارد و باید خود را در شرایط واقعی قرار داده و با توجه به امکانات و فضای موجود اقدام به چیدمان ودکوراسیون محیط نمایم.
در قدم اول باید بدانیم که فضایی که قرار است در ان تغییراتی را به عنوان دکوراسیون انجام دهیم دارای چه کاربری بوده وق رار است در انجا چه اتفاقی رخ دهد.آیا قرار است یک اتاق اداری را دیزاین کنیم و یا یک اتاق کودک ؟ مکان مورد نظر ما مکانی عمومی است یا خصوصی ؟ اگر مکان عمومی است افرادی که که به انجا مراجعه می کنند در چه طیف سنی و از چه طبقه اجتماعی هستند؟ آیا برای سازمانی دولتی که دارای رنگ شازمانی خاصی است قرار است کار کنیم و… ده ها سوال از این قبیل که می توانند تایین کننده نقشه اولیه برای ما باشند.
اگر بر فرض بخواهیم برای یک منزل مسکونی عملیات دکوراسیون منزل را انجام دهیم باید فاکتورهایی از قبیل تعداد افراد خانوار و اینکه آیا در خانواده طفل خردسال وجود دارد یا خیر و عواملی از این قبیل را در نظر داشته باشیم.قطعا خواسته ها و نیازهایی که یک خانواده پر جمعیت دارند با یک خانواده کم جمعیت متفاوت است .وجود طفل خردسال نیز می طلبد تا برا دکوراسیون اتاق خواب از الگوهای خاص کودکان استفاده شود.و یا برای یک فضای تجاری مثلا دکوراسیون مغازه باید به فاکتورهایی که به جذب بیشتر مشتری کمک می کند توجه کنیم.اما می خواهیم به فاکتور هایی اشاره کنیم که به صورت کلی می بایست در هر پروژه ای که قرار است انجام دهیم لحاظ شود.با هم در زیر به این موارد اشاره خواهیم داشت :
1-آسایش
قطعا همه ما انشان ها در نهایت به دنبال آسایش هستیم و همه تلاش خود را رد طی روز انجام می دهیم تا به این خواسته دست یابیم. محیطی که در آن قرار دادریم با توجه به نحوه رنگ بندی و نور پردازی و چیدمان وسایلش می تواند در ایجاد آسایش برای ما نقش تایین کننده ای را ایفا نماید.اگر این نکته را در نظر بگیریم که هر قدمی که در دکوراسیون داخلی بر می داریم باید ما را به سمت رسیدن به آسایش بیشتر کمک کند کمی کار راحت تر و از بسیاری از ابتذال های موجود در طراحی مسون خواهیم ماند.
2-ویژگی های یک طرح
هر طرحی که می خواهیم انجام دهیم قطعا دارای ویژگی هایی است که منحصرا می توان به چند نمونه کلی ان اشاره داشت: از قبیل میزان نور طبیعی فضا – منظره محل مورد نظر و خصوصیات معماری ساختمانی که در ؟ان می خواهیم طرح را پیاده سازی کنیم.قطعا این موارد به نوعی اجزا ثابت محیط ما می باشند و ما بعد از اتمام کار دکوراسیون دیگر نمی توانیم به همین راحتی در آنها تغییرات ایجاد کنیم و باید از همین اول با در نظر گرفتن دقیق آنها و با انجام محاسبات دقیق در مورد تک تک موارد ذکر شده بتوانیم از هر یک از انها نهایت استفاده را ببریم.
3-میزان نور محیط
این عامل نیز می تواند نقش تاین کننده ای در طرحی که قرار است انجام دهیم داشته باشد. محیطی که از نور کمی برخوردار است باید قطعا فکری به حال نور پردازی مصنوعی آن از طریق نصب لامپ های سقف شود و در عوض محیطی که از نور طبیعی بهره می برد نیاز نیست خیلی به خود زحمت داده و ایجاد نور مصنوعی کنیم.معمولا این موضوع در پروزه های اداری که قرار است در آن دکوراسیون اداری را انجام دهیم از یک روند کاملا استاندارد برای همه بخش ها استفاده می شود.
4-سطوح اصلی فضای مورد نظر
منظور از سطوح اصلی همان کف و سقف و دیوارها هستند که به عنوان بزرگترین سطوح هر محیطی در نظر گرفته می شوند و رنگ بندی انها می تواند تاثیر مستقیمی در طرح نهایی ما داشته باشد. همچنین نوع کفپوش ها و اینکه آیا از سقف کاذب استفاده می کنیم یا خیر نیز از عوامل مهم دیگر در تایین نوع دکوراسیون داخلی ما محسوب می شوند.در مقابل این سطوح اصلی می توان سطوح کوچکتر دیگری را نیز در نظر گرفت مانند سطوح درها و پنجره ها که در درجه بعدی اهمیت قرار دارند و از انها نیز می توان در هر چه زیبا تر شدن یک طرح کمک گرفت.
5-بازی با نور
نور پردازی یک محیط می تواند دیدگاه ما را نسبت به ان محیط مثبت و یا منفی کند. اگر بتوانیم با نور بازی کنیم و انرا در جهت پیشرفت هدف های خود به کار ببریم قطعا برگ برنده در دستان ما است و در نهایت می توانیم طرحی ارائه دهیم که از نگاه بیننده کاملا شیک و راضی کننده باشد.مثلا اگر بخواهیم فضای یک محیط را صمیمی تر کنیم باید کاری کنیم تا ارتفاع سقف اتاق به نظر کوچک تر به نظر برسد.برای این منظور باید نور را از سقف دور تر نگاه داریم. همچنین باید از آبازورهایی با کلاه های سر بسته در جهت روشن کردن بخش های دیگر اتاق استفاده نماییم.اگر می خواهیم تابلویی بروی دیوار ها نصب کنیم باید آنها را در ارتفاع پایین تری نصب کرده تا براحتی بتوانند جلب توجه نمایند.
در عوض اگر می خواهیم فضای اتاق از چیزی که هست بزرگتر به نظر آید باید دیوار های روبروی هم را با تاباندن نور کاملا روشن نماییم.با این تکنیک فاصله میان دو دیوار به نظر بیشتر شده و احساس بزرگ بودن فضا به ما دست خواهد داد.در ضمن اگر امکان استفاده از آینه را داشته باشیم می توان با آینه کاری دقیق فضای اتاق را چند برابر در ذهن افراد بزرگتر جلوه داد.این ها همه تکنیک هایی هستند که تنها با نحوه نور پردازی می توانیم برای هر محیطی پیاده سازی کنیم و به محیط مورد نظرمان فضایی جدی و یا آرامش بخش و یا هر حس دیگری که می خواهیم ببخشیم.بازی با نور به ویژه زمانیکه قصد انجام دکوراسیون آشپزخانه را داریم بسیار می تواند به کمک ما امده و در زیبایی این محیط کمک کند.
برای اتاق خواب همانطور که از اسمش هم مشخص است ما به نوری بسیار ملایم نیاز داریم .نباید در دکوراسیون اتاق خواب از رنگ ها و نورهای شدید استفاده کرد.
6-شدت روشنایی
در مورد نور و نور پردازی حرف زدمی اما در مورد شدن روشنایی و نور پردازی هم می توان نکاتی را عنوان کرد .باید سعی کنیم تا شدن نور پردازی در تمام محیط مورد نظرمان به صورت یکنواخت باشد. در بسیاری از اتاق ها و فضاهای موجود اگر توجه کرده باشید ممکن نقاطی را بیابید که تاریک تر از سایر جاها بوده و همین می تواند به عنوان نقصی در نحوه دکوراسیون داخلی به حساب آید.
7-رنگ هایی که برای یک محیط به کار می بریم
همانطور که رد بالا نیز عنوان کردیم بسته به اینکه در چه محیطی قرار گرفته ایم و قرا است چه نوع کاربری داشته باشد باید به انتخاب رنگ مورد نظرمان بپردازیم.هر رنگی بیان گر یکی از حالات روحی افراد است و تلفیقی از انها نیز می تواند پیام های مختلفی را رد بر داشته باشد.پس باید با تسلط به علم رنگ شناسی و همچنین با توجه به اینکه قرار است برای چه فردی فضا چیدمان و رنگ پردازی شود بهترین ها را انتخاب و اجرا می کنیم.مثلا اگر قرار است برای دکوراسیون دفتر کار رنگی را انتخاب کنیم حتما باید به آن طرف قضیه یعنی نوع مراجعه کنندگان و اینکه از چه طبقه و طیف اجتماعی هستند و مهم تر از ان برای چه منظور و هدفی به دفتر اداری ما مراجعه می کنند را نیز در نظر بگیریم.
با افتخار اعلام می داریم که شرکت دکوراسیون داخلی دکور ایرانی با دارا بودن کادری مجرب و حرفه ای و با پشتوانه ده ها نمونه کار موفق در زمینه های گوناگون هر گونه همکاری در زمینه طراحی و دکوراسیون فضاهای مورد نظر شما است. کافیست تا با کارشناسان ما در تماس باشید. ما بهترین پیشنهاد را برای شما خواهیم داشت.
در کل باید بتوانیم با رنگ هایی که به کار می بریم ان پیامی که قرار است به بیننده منتقل کنیم را به خوبی انجام دهیم .باید بتوانیم از یک رنگ اصلی در ترکیب رنگ هایمان استفاده کنیم که به عنوان سخن گوی اصلی ما باشسد و پیام را به ذهن مخاطب برساند.در کنار این رنگ اصلی باید حتما از رنگ هایی با چیدمان مناسب در کنار رنگ اصلی استفاده کنیم.شما با کمی خلاقیت و ابتکار می توانید بسیاری از نیاز های روانی فرد را با همین رنگ بندی ایجاد نمایید.با هم در زیر به تاثیر رنگ ها در دکوراسیون داخلی که قرار است پیاده سازی کنیم می پردازیم تا بیشتر با خصوصیات آنها آشنا شویم.
رنگ سفید : رنگی که نشان دهنده پاکی و یک رنگی و خالص بودن دارد و نماد صلح و آرامش است.با استفاده از این رنگ می توانیدبه راحتی به هر بیننده ای حس آرامش و صاف و سادگی را القا دهید.در ضمن سفید را با هر رنگ دیگری می توانید تلفیق کنید و کنار هم قرار دهید.از دیگر خصوصیات رنگ سفید این است که باعث می شود تا محیط شما بزطرگتر و روشن تر به نظر برسد.اگر فضای کم نور و کوچکی دارید بهترین انتخاب برای شما همین رنگ سفید است.به نظر میرسد برای طراحی اتاق کار اگر می خواهید تا حس خوبی را به ارباب رجوع خود القا دهید رنگ سفید گزینه خوبی باشد.
رنگ های خنثی:
گاهی نیاز است تا برای ایجاد یک دکوراسیون لوکس از رنگ های خنثی نیز استفاده نمایید. اصولا رنگ های خنثی به رنگ هایی گفته می شود که از میزان زیادی رنگ سفید رد درون خود برخوردار بوده اما به هیچ وجه به سمت رنگ های اولیه و ثانویه خود متمایل نیستند.می توان برای مثال به رنگ کرم اشاره کرد که نمونه خوبی برای رنگ های خنثی است.نمونه ای دیگر از رنگ های خنثی رنگ خاکستری است.معمولا رنگ های خنثی در بسیار از حالات طبیعی دیده می شوند مانند شن و خاک و زمین و چوب و… و در حالت های مصنوعی مانند رنگ فلزات و شیشه و سیمان و…. باید بدانیم که رنگ های خنثی در مبحث دکوراسیون داخلی از اهمین بسیار وِزه ای برخوردار هستند و می توان رد بسیاری از بخش ها با توجه به خصوصیت خنثی بودنشان از این رنگ ها استفاده کرد.